Trajectòria

La meva formació combina la psicologia social i la psicologia clínica. L’aproximació a qualsevol problemàtica requereix tenir en compte els elements culturals, socials, familiars, biogràfics i biològics que poden incidir en l’emergència i manteniment de les patologies i malestars. 

Sóc Llicenciada en Psicologia a la Universitat de Barcelona. Les pràctiques de carrera les vaig fer al Punt de trobada Barcelona, a on posteriorment em vaig quedar com a voluntària durant un any. Allà vaig prendre consciència dels efectes en els/les menors de problemàtiques familiars com és la violència familiar, la violència masclista, les addiccions, la negligència i la manca d’habilitats socials i educatives.

He col·laborat amb el Departament de Psicologia Social. En aquell període sóc membre de l’Observatori del Sistema Penal i Drets Humans  de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), concretament de la Comissió de Gènere a través de la que realitzem la publicació La presó a l’entorn familiar al 2004.

Arrel de la implicació amb les famílies i el desig d’entendre els sistemes familiars decideixo formar-me en Teràpia Familiar Sistèmica, màster per a professionals al Centre de Teràpia Familiar Kine.

En paral·lel, moguda pels aprenentatges en perspectiva de gènere, inicio el Màster Interdisciplinar d’Estudi i Intervenció en Violència Domèstica a la UAB. En aquell moment quedo enamorada de la feina que realitza Tamaia, l’entitat que ha impulsat el màster conjuntament amb la universitat. Realitzo les pràctiques de treball de màster a Tamaia i posteriorment iniciem una relació laboral que té una duració de 16 anys.    

A Tamaia participo en diverses publicacions i assento la pràctica d’abordatge en violència masclista des de la psicologia social. Decideixo, doncs, aprofundir en la intervenció clínica a ISEP a on havia col·laborat prèviament des de l’atenció psicològica privada i em formo en el Màster en Psicoteràpia Cognitiu Conductual

L’acompanyament terapèutic a dones que pateixen violència masclista, així com el treball amb joves, m’ajuda a reflexionar sobre l’efecte de les experiències traumàtiques i la relació amb la patologia, així com les possibilitats de sanació a través de la resiliència individual i col·lectiva. Alhora me n’adono de l’afectació que tenen les experiències tempranes a la vida (embaràs, postpart, infància i adolescència) en la salut biopsicosocial de les persones. 

Per tal d’aprofundir en el tractament de vivències traumàtiques em formo en Eye Movement Desensibilization and Reprocessing (nivell I i II) a EMDR Institute Inc, EMDR Europe.

Al finalitzar la formació  en EMDR, Tamaia tanca i inicio un nou camí a la psicologia privada a on actualment em podeu trobar. 

Al llarg del 2021 he format part de l’equip de psicologia del Servei d’Emergències Mèdiques del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Una experiència enriquidora plena d’aprenentatges i sinèrgies amb professionals de la salut mental i amb la que he pogut acompanyar, en situacions d’emergència, la salut mental i emocional de la població.

També he col·laborat amb l’Institut Català de les Dones en la dinamització de grups de dones en situació de violència masclista a les oficines de l’ICD del territori de Catalunya. 

Segueixo formant-me, aprenent i gaudint de l’acompanyament en els processos de resiliència i recuperació. Alhora acompanyo en processos formatius a professionals en relació a les violències masclistes i l’acompanyament des dels diferents rols professionals.